Ticari

Başvuru sahibi, MZ vize Başvuru Merkezi’nden başvuru yapabilir.

MZ Vize Kahire Büyükelçiliği ve İskenderiye Başkonsolusluğu tarafından sağlanan belge kontrol listesi uyarınca başvurularını kabul edecek.

Vize başvuru sahibi, vize başvuru merkezlerinde kendi seyahat sigortasını almakla zorunludur.

Sigorta poliçeleri, Türkiye merkezli bir sigorta şirketi üzerinden online olarak kendi vize teslim görevlilerimiz tarafından verilir.

Başvurunun reddedilmesi halinde, başvuru sahibi başvurunun reddedildiği 60 gün içerisinde tekrardan başvuru yapamaz.

Mısır pasaport sahiplerine vize harç bedeli 60 USD’dir.

Irak pasaport sahiplerinden vize harç bedeli alınmamaktadır.

Diğer milliyetler (Suriye Vatandaşları, Filipinler, Endonezya, Nepal, Filistin, Cezayir, Pakistan, Hindistan, vs.):

Tek giriş: $ 60, Çoklu giriş: $ 200, Tek giriş transit: $ 60, Çift giriş transit: $ 120

TÜRÜ MİKTAR (PARA BİRİMİ)
MZ Vize Hizmet Bedeli 30 USD

*Servis ücretine tüm vergiler dahildir.

Önemli not:

  • Başvuru sahipleri Vize Başvuru Merkezinde nakit ödeme yapacaklardır.
  • Başvuran tarafından dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu
  • Pasaportun orjinali (Türkiye’ye varıştan itibaren minimum 6 ay geçerliliği olmalı ve en az iki boş sayfası bulunmalıdır.)Pasaport bilgi sayfasının kopyası (A4 boyutunda). Eğer varsa, son 3 yılda alınan vizelerin bulunduğu sayfaların kopyası ve kişisel bilgi içeren sayfaların kopyaları. Vize başvuru merkezimizde fotokopi hizmeti verilmektedir. Yalnızca belirli sayfaların kopyası alınacağından, gereğinden fazla fotokopi işleminden kaçınmak için başvuru merkezimizde destek alabilirsiniz.
  • Kimlik kartı
  • Biyometrik fotoğraf (Başvuranın 2 adet fotoğrafı, en geç son 6 ay içerisinde çekilmiş ve beyaz arka plana sahip olmalıdır). 15 Ağustos’tan itibaren vize başvuru merkezimizde biyometrik fotoğraf hizmeti verilmeye başlanacaktır.
  • Gidiş-dönüş uçuş rezervasyonu(rezervasyon yeterli olup, konfirmesi zorunlu değildir), veya karayolu ile seyahat edilecekse destekleyici belgeler sunulmalıdır (Araç kayıt, sürücü ehliyeti, araç sigortası)
  • Türkiye’de kalınacak sürece geçerli otel rezervasyonu. Rezervasyon tarihleri uçuş tarihleri ile uyuşmalıdır.
  • Başvuru sahibi adına düzenlenmiş aile kayıt belgesi veya karti zaniyari belgesi.
  • Irak vatandaşı olmayan başvuru sahipleri için geçerli Irak ikametgah belgesinin kopyası.
  • Çalışma belgesi veya ticari sicil kayıt belgesi.
  • Türkiyedeki bir şirketten ziyaretinizi onaylayan davet mektubu, şirket antetli kağıdında sunulmalı ve noter onaylı olmalıdır. Ziyaret tarihleri, ziyaret sebebi, konaklama bilgileri, gezi maliyetinin kim tarafından karşılanacağı hakkında detaylı bilgi içermeli, davet eden tarafın iletişim bilgileri belirtilmelidir. Davet mektubuna ek olarak şirket kuruluş evrakları, personelin son 6 aylık bordrosu ile birlikte sunulmalıdır.
  • Başvuru sahibinin kendisi ya da geçimini sağlayan kişi tarafından sunulacak iş ve finansal belgeleri:

Çalışan ise: Bağlı bulunduğu kurumdan garanti yazısı (Şirket yetkilisi veya sahibi tarafından çalışanın pozisyonunu, işe başlangıç tarihini, izinli olduğu tarihleri ve çalışanının seyahatinden sonra ülkesine ve işinin başına geri döneceğini garanti ettiğini belirten, iletişim bilgilerinin bulunduğu yazı), şirket kuruluş ve kayıt evrakları, son 6 aylık maaş bordroları.

  1. Başvuru sahibine ve çalıştığı şirkete ait son 6 aya ait banka hesap hareket dökümü (bankadan alınmış belgenin kaşeli ve imzalı orjinali)
  2. Başvuranın kişisel banka hesabında en az 10.000$ bakiye bulunmalıdır.
  3. Başvuru sahibine ait taşınmazlara ait belgeler (Emlak tapusu, ruhsatlar, vs. Kaşeli, imzalı orjinalleri vize başvuru merkezinde ibraz edilmelidir. )
  4. Mevcutsa, Türkiye’deki banka hesap özetleri (son 6 aya ait) ve/veya taşınmazlara ait kaşeli-imzalı belgeler.
    Başvuru sahibi şirket sahibiyse:
  5. Şirket kuruluş belgeleri, şirketin son 6 aya ait şirket banka hesap özetleri (imzalı ve kaşeli) sunulacaktır.
    Sponsorluk sağlanması durumunda:
  6. Sponsorluk veren şirkete/kuruma ait yukarıda bahsedilen tüm belgeler. Çalışılan/sahibi bulunulan şirketin kira sözleşmesi de sunulmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası (seyahat sağlık sigortasının, vize başvuru yetkililerimiz tarafından Türkiye merkezli bir sigorta şirketi üzerinden online olarak başvuru merkezimizde yaptırılması zorunludur)
  • Vize Ücreti ve Servis Ücreti. Başvurunun reddi halinde vize ve servis ücretleri iade olunmayacaktır.

Reşit olmayanlar için:

  • Aile seyehate eşlik etmiyorsa, her iki ebeveyn ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış rıza mektubu.
  • Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru belgesi. Reşit olmayanlar için ayrıca yasal varislerin imzası da zorunludur. Velilere ait yukarıda belirtilen tüm belgeler sağlanmalıdır. Reşit olmayanlar tarafından yapılan başvurularda, her iki ebeveyn de başvuru esnasında vize başvuru merkezinde bulunmalıdır.

Sunulan tüm belgelerin güncel ve eksiksiz olması gerekmektedir. Türkiye vize başvurusu için sunulan belgelerin eksikliği başvurunun reddedilmesine sebep olabilir. Türkiye Büyükelçiliği gerekli gördüğü taktirde ek evrak talep etme hakkına sahiptir. Yukarıda belirtilen belgelerin sunulmuş olması vizenin verileceğini garanti etmez. Hiçbir durumda ücret iadesi yapılmaz. Her bir birey için tüm formlar ve evraklar ayrı ayrı hazırlanmalıdır ve sunulmalıdır (aile veya grup başvurusu olması durumu dahil).

  • İyi odaklanmış ve Net olmalıdır.
  • Mürekkep izi veya kırışıklar olmamalı ve yüksek kaliteli olmalıdır.
  • Fotoğraf sizi doğrudan kameraya bakarken göstermelidir.
  • Beyaz Arkaplan ile 2.5 inç X 2.5 inç olmalıdır.
  • Doğal cilt renginizi göstermelidir.
  • Uygun parlaklık ve kontrasta sahip olmalıdır.
  • Fotoğraf en son üç ay içinde çekilmiş olmalıdır.
  • Başvuru sahibinin saçı kulaklarının arkasına sıkıştırılmış olmamalıdır.
  • Fotoğraf herhangi bir zımba izine sahip olmamalıdır.

Birinci Sınıf Vize Planı Danışmanı mı arıyorsunuz?